آرمان اشرفی - مجری طرح کشت برنج ارگانیک با روشی منحصر به فرد و دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، گفت: با توجه به افزایش روزافزون بیماریهای مختلف و کاهش میزان سطح سلامت جامعه در سراسر دنیا، محققین و پزشکان، رویکردی جدی در خصوص استفاده از مواد غذایی سالم با حداقل سموم دفع آفات دارند.
وی افزود: کشت سنتی و کارشناسی ناصحیح در خصوص کشت برنج منجر به قرار گرفتن برنج در جایگاه خطرناکی از نظر وجود میزان سموم شده است.
اشرفی در خصوص طرح "کشت برنج ارگانیک" اظهار داشت: این طرح با هدف سالمسازی خاک، سالمسازی برنج و بالا بردن کیفیت و ارزش برنج، در مناطق شمالی کشور صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که در ایران بذری که واقعا ارگانیک و خلوص آن تاییدههای لازمه را داشته باشد، وجود ندارد، افزود: تمام تبلیغات برای برنج ارگانیک شمال کشور را میتوان به نوعی نیمه ارگانیک قلمداد کرد.
اشرفی با بیان این که در این طرح، زمین مورد نیاز جهت ارگانیکسازی برنج، حداقل 45 هکتار و زمین بالادست است، اظهار داشت: پس از مرحله نشاء برای هر هکتار از زمین، تعداد 35 الی 40 اردک را در زمین رهاسازی میکنیم، چراکه اردک باعث میشود تا مقداری از کود مورد نیاز زمین به صورت طبیعی و ارگانیک تامین شود.
وی از مزیت دوم رهاسازی اردک در زمین کشت برنج گفت: اردکها با حرکت خود در زمین، عمل شخم زدن را در خاک انجام میدهند و علاوه بر آن بسیاری از آفات زمین، من جمله "کرم ساقهخوار" برنج که باعث نازک شدن ساقه میشود را تغذیه میکنند.
اشرفی خاطر نشان کرد: برای ارگانیکسازی محصول نهایی از زمین برنج، نوبت به رهاسازی "زنبور تریکوگراما " در زمان مناسب است.
به گفته وی زنبور تریکوگراما برای مبارزه با برخی آفات از جمله کرم ساقهخوار و آفات دیگر مفید است که در حال حاضر، زمان رهاسازی آن در زمینها اشتباه است، چراکه این زنبور بسیار حساس است و مراحل رهاسازی، چگونگی رهاسازی و همچنین آب و هوا در مراحل رهاسازی بسیار موثر هستند و در این طرح زمان رهاسازی این نوع زنبور بر روی زمین بررسی شده است.
اشرفی افزون بر انجام رهاسازی اردک و زنبور در زمین، عملکرد کارخانههای شالیکوبی را مهم دانست و یادآورشد: ما برای بهرهوری بالاتر معتقدیم که کارخانههای شالیکوبی هم به روش درستی عمل نمیکنند و در عملیات فر کردن و جداسازی برنج به دلیل منافع مالی تعجیل میکنند.
وی در ادامه توضیح داد: ما در این طرح یک کارخانه شالیکوبی منحصر به فرد را پیشنهاد میدهیم که اصول صحیح فر کردن برنج، در مرحله استراحت و جداسازی را پیاده میکند.
به گفته اشرفی اگر ما در این طرح فقط به داخل ایران بسنده کنیم، با این روش ابداعی میتوان، تا 3 تن در هکتار شالی که معادل 2.5 تن در هکتار برنج سفید است، برنج تهیه کرد.
این طرح با همکاری میثم کاظمی مهندس کشاورزی و کارشناس اراضی کشاورزی انجام شده است.
همشهری آنلاین: یک دانشجوی دانشگاه امیرکبیر به روشهایی برای ارگانیکسازی برنج توسط اردک و زنبور دست یافته است.
کد خبر 277119
نظر شما